ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΥ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ.

Οι διατροφικές συνήθειες θέλουν χρόνο για να αλλάξουν. Ειδικά αυτές που συνδυάζονται με φυσική δραστηριότητα. Παρακάτω είναι κάποιες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν σε αυτές τις αλλαγές:


Tip 1

Κάνω αργές αλλαγές. Μην περιμένεις να αλλάξουν οι συνήθειες σου μέσα σε μια μέρα. Οι γρήγορες και οι απότομες αλλαγές μπορούν να σε απογοητεύσουν και εύκολα να το βάλεις κάτω.


Tip 2

Παρατήρησε τις τωρινές σου συνήθειες και δες πως μπορείς να τις αλλάξεις προς το καλύτερο. Χρησιμποποίησε το ημερολόγια φυσικής άσκησης και τροφίμων για να παρακολουθείς την πρόοδο σου και να βλέπεις τις αλλαγές με την πάροδο του χρόνου. Για παράδειγμα μπορείς να ελέγχεις αν τρως καθημερινά φρούτα και λαχανικά, αν έφαγες το πρωινό σου ή αν παρέλειψες κάποιο σημαντικό γεύμα μέσα στην ημέρα. Σύγκρινε τις ημέρες μέσα στην εβδομάδα και δες τι αλλαγές μπορείς να κάνεις!


Tip 3

Να βάλεις ρεαλιστικούς στόχους για τον εαυτό σου!

Για παράδειγμα να ξεκινήσεις με 20 λεπτά άσκηση την ημέρα. Τα 20 λεπτά αργότερα να γίνουν 30 και στην συνέχεια 60 λεπτά. Βάζοντας λίγους στόχους , μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα.


Tip 4

Εντόπισε ποια είναι τα λάθη που κάνεις. Όταν αναγνωρίσεις ποια είναι τα πιθανά προβλήματα ή εμπόδια για μια σωστή διατροφή και μια επαρκής φυσική δραστηριότητα , τότε θα μπορείς να εστιάσεις σε ουσιαστικά λάθη που κάνεις και έτσι να κάνεις τις αντίστοιχες αλλαγές στις συνήθειες σου.


Tip 5

Να εμπιστευτείς τον εαυτό σου!ξέρεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Λάθη γίνονται παντού, άρα μπορείς και εσύ να κάνεις κάποια εδώ. Αυτό όμως δεν θα σε εμποδίσει από το να συνεχίσεις την προσπάθεια σου και να μην το βάλεις κάτω.  Να είσαι πάντα αισιόδοξος και να σκέφτεσαι θετικά.