ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ!

sdfsfsdfsf

 

 

 

Το 2020 μπήκε λοιπόν στις ζωές μας! Ναι είναι γεγονός, εντυπωσιακό μάλιστα (ειδικά για εμάς τους γεννηθέντες πριν από το 2000..). Καλή χρονιά σε όλους μας λοιπόν! Να έχουμε υγεία ,αγάπη ,δημιουργία και εδώ θα προσθέσω και την προσωπική ανάπτυξη! Και για το τελευταίο μάλιστα θα ήθελα να επεκταθώ σε αυτή την μικρή μου ανάρτηση.

Κάθε νέο έτος είναι μια ευκαιρία για να προσδιορίσουμε τις ανάγκες μας για αλλαγή , να θέσουμε νέους στόχους και να αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο τον εαυτό μας. Ίσως νιώθουμε ότι είναι μια νέα δικιά μας αρχή και θέλουμε να την κάνουμε όσο πιο όμορφη και δυναμική γίνεται. Ή καταλαβαίνουμε πιθανά λάθη μας που έχουν προηγηθεί και δεν θέλουμε να τα επαναλάβουμε..Όπως και να έχει εμείς θα το κοιτάξουμε από την θετική πλευρά,

goals

(για να είμαστε πιο φωτεινοί και  ονειροπόλοι)  και διαπιστώνουμε ότι είναι πράγματι μια καλή ευκαιρία για να κάνουμε έστω ένα μικρό βήμα μπροστά , βήμα για να κάνουμε την όποια αλλαγή, μικρή ή μεγάλη. Δεν έχει σημασία αρκεί να νιώθουμε εμείς όμορφα με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Παρ΄ όλα αυτά , υπάρχουν φορές  που ανεβάζουμε τον πήχη ψηλά και γινόμαστε απαιτητικοί , ακόμα και σκληροί με τον ίδιο μας τον εαυτό. Περιμένουμε να κάνουμε ένα τεράστιο άλμα, ή μάλλον καλύτερα περιμένουμε να κάνουμε σπαγγάτο χωρίς την απαραίτητη προπόνηση ή ακόμα καλύτερα να γίνουμε επαγγελματίες χορευτές χωρίς τον απαιτούμενο χρόνο..

Αν μου ζητούσατε λοιπόν, συγκεκριμένες ευχές να δώσω για φέτος  θα έλεγα:

α. Να έχετε μικρούς και επιτεύξιμους στόχους .

β. Να είναι ρεαλιστικοί στόχοι και όχι υπερβολικοί ως προς τις ικανότητες μας.

γ. Να έχετε υπομονή (συνδυάζεται τέλεια και με την επιμονή).

δ. Να είστε φωτεινοί και ονειροπόλοι ( δοκιμάστε και στα απλά πράγματα γύρω σας, αυτά τα καθημερινά, τα δεδομένα)

ε. Κάθε μέρα να θυμάστε να αγκαλιάζετε τον εαυτό σας και να του δείχνετε πόσο τον αγαπάτε και πόσο θέλετε να τον φροντίσετε.

στ. Εκτιμήστε τον χρόνο σας γιατί είναι πολύτιμος  και αφιερώστε τον σε πράγματα που αγαπάτε και σας γεμίζουν.

Και να θυμάστε πάνω απ όλα πως κάθε μικρή αλλαγή ( είτε στον τρόπο ζωής μας πχ. λιγότερος χρόνος μπροστά από μια οθόνη , είτε στις διατροφικές συνήθειες πχ. μικρότερη κατανάλωση ζάχαρης) μπορεί να φέρει  με τον καιρό και μια μεγάλη αλλαγή.  Δώστε τον χρόνο που απαιτείται και ο χρόνος με την σειρά του θα σας ανταμείψει.

Καλή και ευτυχισμένη χρονιά σε όλους μας!

Μαρία Λαντζάκη,

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc