ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!

Εχουμε δοκιμάσει ξανά να την φτιάξουμε στο σπίτι (δες εδώ ) και σήμερα αφήνω άλλη μια εκδοχή της με την διαφορά ότι βάζουμε και σοκολάτα! Οι εκδοχές της νομίζω ότι πραγματικά δεν τελειώνουν , καθώς μπορούμε να ετοιμάσουμε απίστευτα και πεντανόστιμα speads  για το ψωμί μας, την πίτα μας ή και για συνταγές μπισκότων ή κέικ.

 

Ας μπούμε στο θέμα μας λοιπόν ή μάλλον καλύτερα στην κουζίνα μας , να βγάλουμε το μπλέντερ και να ετοιμάσουμε μια πολύ νόστιμη και κρεμώδη πραλίνα!

Τι θα χρειαστούμε:

300 γρ φουντούκια ψημένα ανάλαταpral
4 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μέλι
5 κ.σ. λιωμένη κουβερτούρα (καλύτερα σταγόνες)

 

Η διαδικασία για άλλη μια φορά είναι πολύ απλή:

1. Βάζεις στο μπλέντερ τα φουντούκια με το ελαιόλαδο και αφήνεις να χτυπηθούν για αρκετή ώρα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα . Φροντίζεις να κάνεις διαλείμματα και να ξεκολλάς την πάστα φουντουκιού από τα τοιχώματα του μπλέντερ. Αν δεν έχεις δυνατό μπλέντερ ίσως να χρειαστεί περισσότερη ώρα για να γίνει κρέμα. Παρόλα αυτά αν θέλεις μπορείς να αφήσεις και τραγανά στοιχεία στην κρέμα σου , να μην γίνει δηλαδή εντελώς κρέμα.

2. Στη συνέχεια προσθέτεις το μέλι και την λιωμένη σοκολάτα (μπεν μαρί ή μικροκυμμάτων) και ανακατεύεις ξανά.

3. Η πραλίνα είναι έτοιμη να μπει σε βαζάκι! Ιδέες για καθημερινή κατανάλωση πολλές:

  • σε φέτα ψωμί ή φρυγανιά ολικής άλεσης
  • σε αραβική πίτα με μύρτιλα ή μπανάνα
  • σε σπιτικές κρέπες (πιο πλούσιο σνακ)
  • στο γιαούρτι σου για σοκολατένια γεύση
  • ή απλά 1 κ. γλ. για μια γεύση σοκολάτας μες την ημέρα σου!

Να θυμάσαι πως δεν υπάρχουν καλά ή κακά τρόφιμα (μύθος φυτεμένος στο κεφάλι μας) , αλλά ποια η ποσότητα που τα καταναλώνουμε!