MUFFINS ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ξέρετε την αγάπη μου για την βρώμη , για την φρουτένια γεύση (μην ξεχάσω και το άρωμα) της μπανάνας , και φυσικά για τα κεκάκια (να την λέμε την αλήθεια μας, μας αρέσουν τα κεκάκια!)

Δείτε λοιπόν παρακάτω ένα υγιεινό και πεντανόστιμο συνδυασμό για να έχετε για πρωινό , σνακ (δουλειά ή σχολείο) ή και συνοδευτικό με καφέ ή τσάι!

Τι θα χρειαστούμε:

  • 230 γρ βρώμη
  • 2 κ. γλ. μπέικιν
  • 1/2 κ. γλ. σόδα
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 βανίλια
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 2 αυγά
  • 90 γρ ελαιόλαδο
  • 80 γρ μέλι
  • 130 γρ μαύρη σοκολάτα

 

Η διαδικασία είναι πολύ απλή :

1. Σε ένα μπλέντερ αλέθετε τις νιφάδες βρώμης .

2. Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύετε. Βρώμη, μπέικιν, σόδα, κανέλα, βανίλια, αλάτι.

3. Στη συνέχεια, σε ένα άλλο μπολ λιώνετε τις μπανάνες με ένα πιρούνι (ή με μια πρέσα πατάτας για πουρέ). Αν θέλετε μπορείτε να αφήσετε και μερικά μεγάλα κομμάτια μπανάνας μαζί με τον πουρέ.

4. στο ίδιο μπολ με την μπανάνα προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα αυγά και το μέλι και ανακατεύετε καλά.

5. Τέλος αναμιγνύετε τα δυο μπολ μαζί και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Εδώ προσθέτετε και τα κομμάτια σοκολάτας (ή σταγόνες σοκολάτας).

6. Mπορείτε να βάλετε το μείγμα σε ταψάκι με έτοιμες θήκες για mufins ή να αγοράσετε χάρτινες θήκες ψησίματος (εμένα με βόλεψε το δεύτερο) .

7. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Καλή προετοιμασία και καλή απόλαυση!