ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΧΟΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ!

Η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου,τα Χριστούγεννα, είναι εδώ επιτέλους! Και μιλώντας για γιορτή δεν  μπορούμε να παραλείψουμε το εορταστικό τραπέζι με την οικογένεια μας και τους φίλους μας. Γιατί φυσικά και αυτό είναι ένα κομμάτι από τις γιορτές. Και εδώ θέτω τα ερωτήματα που πολλοί ρωτάτε “Με την διατροφή μου τι γίνεται;”

“Οι γιορτές είναι πολλές, τα τραπέζια πολλά και το φαγητό ακόμα πιο πολύ. Μα πως να συγκρατηθώ;”

“Είμαι συνέχεια έξω, δεν μπορώ να προσέξω την διατροφή μου. Φοβάμαι οτι θα βάλω βάρος. Τι να κάνω”

Αρχικά να τονιστεί ότι γιορτές και άγχος δεν πάνε μαζί (όπως και ο τίτλος άλλωστε). Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι εδώ για να περάσουμε όμορφα, να δούμε ανθρώπους που αγαπάμε, να ξεκουραστούμε, να  χαμογελάσουμε, να νιώσουμε και να δώσουμε αγάπη. Σαφώς και οι γλυκοί πειρασμοί και το επιπλέον φαγητό θα υπάρχουν. Αλλά αξίζει να μείνουμε μόνο σε αυτά;

Δεν υπάρχει λόγος το φαγητο να γίνει εμμονή και η μόνη μας σκέψη την περίοδο των Χριστουγέννων. Ας δώσουμε χώρο και σε άλλα όμορφα πράγματα μέσα στις γιορτές.

Όσον αφορά τώρα το σωματικό μας βάρος , δεν θα υπάρξουν αλλαγές αν φάμε ένα ή δυο περισσότερα γλυκά. Να θυμάστε ότι η συχνή κατανάλωση γλυκών καθώς και επιπλέον φαγητού είναι αυτή που θα μας δώσει επιπλέον βάρος. Ας κρατήσουμε στο μυαλό λοιπόν δυο λέξεις “μέτρο” και “ισορροπία”. Αυτό σημάινει ότι μπορούμε να φάμε κάτι επιπλέον αλλά πάντα με μέτρο. Έχοντας το μέτρο στην διατροφή μας υπάρχει πάντα η ισορροπία.

Μερικά tips που μπορούμε να εφαρμόζουμε καθημερινά και  θα μας βοηθήσουν στην περίοδο των γιορτών είναι:

  1. Δεν παραλείπω ποτέ το πρωινό μου. Φροντίζω να υπάρχει καθημερινά.
  2. Τηρώ όλα τα γεύματα μέσα στην ημέρα ανεξάρτητα από το αν μας έχουν καλέσει κάπου το βράδυ ή το μεσημέρι.
  3. Δεν ξεχνάω τα φρούτα και τα λαχανικά καθημερινά.
  4. Φροντίστε να υπάρχει παντα σαλάτα στο πιάτο σας όταν βρίσκεστε σε ένα τραπέζι.
  5. Βάλτε το φαγητό που θέλετε από την αρχή στο πιάτο σας , χωρίς να τσιμπολογάτε συνεχώς από τον μπουφέ ή από το τραπέζι.
  6. Οι γιορτές μας δίνουν την ευκαιρία για περισσότερες βόλτες. Περπατήστε λίγο περισσότερο αυτές τις μέρες.
  7. Αν βρίσκεστε εκτός σπιτιού για πολλές ώρες φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα μικρό σνάκ, όπως κάποιο φρούτο ή αποξηραμένα φρούτα.

Καλές γιορτές λοιπόν σε όλους μας, με υγεία και αγάπη!

sdfsf