ΡΟΦΗΜΑ ΚΑΚΑΟ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

Χειμώνας χωρίς ζεστά ροφήματα δεν γίνεται..και επείδη οι μέρες το επιβάλλουν θα μοιραστούμε μια λίγο διαφορετική  συνταγή από την συνηθισμένη ”σοκολάτα” που βρίσκουμε έτοιμη σε σκόνη στα σούπερμάρκετ. Και μαντέψτε! Μπορούμε να την φτιάχνουμε ακόμα και καθημερινά γιατί δεν περιέχει ζάχαρη, ούτε πρόσθετες αρωματικές ή συντηρητικές ή ενισχυτικές ουσίες.

20161212_1328401

      Τι θα χρειαστούμε:

  • 3/4 φλιτζ. ζεστό  γάλα 1,5-2%
  • 2 κ. γλ. απλό κακάο σε σκόνη
  • 1 μικρή ώριμη μπανάνα
  • λίγη κανέλα

* Αν θέλετε πιο έντονες γεύσεις δοκιμάστε να βάλετε μοσχοκάρυδο ή λίγο πιπέρι.

 

 Πως να το φτιάξουμε:

Η εκτέλεση είναι απλή. Ζεστένετε το γάλα , χωρίς να το βράσετε και το προσθέτετε στο blender σας μαζί με τα κομμάτια μπανάνας , το κακάο και την σκόνη κανέλας (αν είναι ξύλο κανέλλας το προσθέτετε στο ρόφημα σας όταν είναι έτοιμο στην κούπα του). Αναμιγνύετε καλά στο blender μέχρι να πάρει πιο κρεμώδη υφή και να μην υπάρχουν τα κομμάτια μπανάνας.  Απολαύστε το ζεστό!

 

Γνωρίζετε ότι:

Το κακάο είναι είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή , γνωστά για την αντιοξειδωτική τους δράση. Είναι πλούσιο σε σίδηρο, μαγνήσιο και φώσφορο. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως ρόφημα (με νερό ή γάλα) , ή σε σπιτικά γλυκίσματα όπως μπισκότα ή μπάρες δημητριακών. Φροντίστε όμως να μην το παρακάνετε γιατί η υπερκατανάλωση του αποδίδει αρκέτές θερμίδες.

Καλή σας απόλαυση!