ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΔΡΟΣΕΡΗ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ!
Θα χρειαστείς ένα ρηχό ταψί, λαδόκολλα και τα υλικά σου.
Τα υλικά σου:
- 300 γρ κουνουπίδι
- 2 μεγάλα καρότα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ γιαούρτι
- 50 γρ φέτα
- φρέσκο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι
Αφού πλύνεις και κόψεις σε κομμάτια τα λαχανικά σου ,τα απλώνεις στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
Ψεκάζεις με το ελαιόλαδο ή ανακατεύεις με τα χέρια σου , βάζεις αλάτι, πιπέρι (προαιρετικά πάπρικα).
Βάζεις στον φούρνο (γκριλ) για 15 -20 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν. (για να μην αρπάξουν μπορείς να προσθέσεις μια έξτρα λαδόκολλα και να αφαιρέσεις τα τελευταία 5-10 λεπτά.
Για την σως γιαουρτιού , σε ένα μπολ ανακατεύεις το γιαούρτι, την φέτα, τα μυρωδικά (εδώ έβαλα φρεσκο κρεμμύδι, μπορείς να βάλεις και άνιθο) , λεμόνι σε χυμό και αλάτι .
Παρακάτω ακολουθεί και η διατροφική αξία του πιάτου, αναλυτικά και σε πίνακα .
Δροσερή ζεστή σαλάτα είτε ως γεύμα ή συνοδευτικό όπου χρειάζεται!
Τα ”ευεργετικά” του πιάτου:
- Πηγή φυτικών ινών στο διαιτολόγιο.
- Πρόσληψη ασβεστίου, φωσφόρου και μαγνησίου.
- Μεγαλύτερη κατανάλωση λαχανικών στην ρουτίνα μας.
Καλή απόλαυση!