ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΞΙΝΟΧΟΝΤΡΟ & ΣΟΥΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ!
Η σούπα είναι ένα πιάτο ιδανικό για τον χειμώνα και μπορεί να σταθεί ως κύριο γεύμα (ανάλογα με τα συστατικά της) ή και ως συνοδευτικό.
Επίσης η σούπα είναι μια καλή επιλογή γιατί:
α. Ευκαιρία για κατανάλωση περισσότερων λαχανικών, συνεπώς περισσότερες φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες.
β. Καλύτερη ενυδάτωση για τις μέρες του χειμώνα. Πόσοι από εμάς δεν ξεχνάνε να πιουν το απαραίτητο νερό;
γ. Βοηθάει στο αίσθημα του κορεσμού κατά την διάρκεια του γεύματος.
δ. Eίναι ένα εύκολο πιάτο και πολλές φορές μας “γλυτώνει” χρόνο.
Εδώ έχω φτιάξει 2 εύκολες συνταγές για σούπα , θρεπτικές, νόστιμες και πάνω απ’ όλα γρήγορες:
1.Σούπα με ξινόχοντρο και ντοματίνια:
Τι θα χρειαστώ (για 2 μερίδες):
– 1 φλ. κομμένα ντοματίνια
– 1/2 φλ. Ξινόχοντρο
– 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή λίγο σκόρδο
– αλάτι, πιπέρι
– λίγο μπούκοβο για το τέλος (προαιρετικά)
Βήμα 1ο. Σε χαμηλή φωτιά βράζουμε λίγο νερό με τα ντοματίνια, τον ξινόχοντρο και το κρεμμύδι. Προσθέτω το αλάτι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο ξινόχοντρος.
Βήμα 2ο Αφού έχουν ψηθεί τα υλικά μας , προσθέτω 2 κ. σ. ελαιόλαδο και το πιπέρι και τα αφήνω για 2-3 λεπτά να πάρουν μια μικρή βράση. *Το ελαιόλαδο και το πιπέρι τα προσθέτω στο τέλος για περισσότερα αρώματα και κυρίως το ελαιόλαδο για περισσότερα συστατικά
Βήμα 3ο Σβήνω το μάτι και αφήνω την σούπα μου να ηρεμήσει για περίπου 10 λεπτά. Σερβίρω και προσθέτω λίγο μπούκοβο (γλυκό ή καυτερό ,ότι προτιμάτε) .
2.Σούπα με ανάμεικτα λαχανικά :
Τι θα χρειαστώ (για 2 μερίδες):
– 1 κοτσάνι σέλερι σε κομμάτια
– ½ πράσο σε κομμάτια
– 2 καρότα σε κομμάτια
– 2 μικρές πατάτες σε κυβάκια
– 1/2 φλ. Λάχανο άσπρο
– μαιντανό, θυμάρι, δάφνη
– αλάτι, πιπέρι
Βήμα 1ο. Σε λίγη ποσότητα νερού βράζετε τα λαχανικά και τα αφήνετε για περίπου 10 λεπτά( εξαρτάται από το μέγεθος των κομματιών) . Προσοχή τα λαχανικά να μην είναι παραβρασμένα.
Βήμα 2ο. Αφού έχουν γίνει τα λαχανικά προσθέτετε και το μαιντανό , αλάτι και πιπέρι. (προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και λίγη τριμμένη πιπερόριζα (ginger).
Τέλος προσθέστε 2 κ. σ. ελαιόλαδο , ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά!
Καλή σας όρεξη!