3 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ
Χωράνε στην τσάντα την δικιά μας και των παιδιών. Ευτυχως!
Είναι νόστιμες, είναι γλυκές και γίνονται και θρεπτικές με τα κατάλληλα υλικά. Ας δούμε μερικές ιδέες για να τα ετοιμάσουμε στο σπίτι και να έχουμε όλη την εβδομάδα ένα υγιεινό σνακ για να μας δώσει ενέργεια.
1. Μπάρες φυστικοβούτυρου
Θα χρειαστώ:
285 γρ φυστικοβούτυρο
100 γρ κουβερτούρα
100 γρ μέλι
150 γρ βρωμη αλεσμένη
30 γρ ελαιόλαδο
Πως να το φτιάξω:
Ανακατεύουμε την βρώμη με το φυστικοβούτυρο και το μέλι και στην συνέχεια στρώνουμε το μίγμα σε ένα ρηχό ταψάκι/ φόρμα. Το πιέζουμε καλα για να ομογενοποιηθεί.
Αφού λιώσουμε και την κουβερτούρα μαζί με το ελαιόλαδο (μπεν μαρί) ,περιχύνουμε πάνω στις βάσεις που στρώσαμε. Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Και μετά απολαμβάνουμε!
2. Μαλακές μπάρες με χουρμά και κακάο (πεντανόστιμες)
Τι θα χρειαστώ:
120 γρ χουρμάδες
50 γρ βρώμη
1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
2 κ.γλ. μέλι
100 γρ καρύδια
40 γρ κακάο
Πως να το φτιάξω:
Βγάζουμε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και τους αφήνουμε σε καυτό νερό για 15’-30’.
Βάζουμε στο blender τα καρύδια και τα αλέθουμε. Τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Βάζουμε στο blender τους χουρμάδες με 2-3 κ. σούπας από το νερό που μούλιαζαν και τα χτυπάμε.
Αφού αλεστούν, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε σε μία παραλληλόγραμμη φόρμα το μείγμα και το πιέζουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης ώστε να πάρει το σχήμα της φόρμας.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες και είναι έτοιμο για κατανάλωση. Και μετά απολαμβάνουμε!
3. Μπάρες βρώμης με καρότο
Τι θα χρειαστώ:
3 μικρά καρότα
100 γρ βρώμη
2 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο
80 γρ χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
2 κ.σ. σταφίδες
3/4 κ.σ. κανέλλα
3/4 κ.σ. μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Πως να το φτιάξω:
Περνάμε τα καρότα από λεπτό τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τις σταφίδες και τα μυρωδικά. Χτυπάμε με την βρώμη και τους χουρμάδες σε ένα μίξερ μέχρι να γίνουν πάστα.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε ξανά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε πυρέξ ή ταψάκι, στο οποίο πρώτα έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα.
Απλώνουμε καλά και ψήνουμε για 20-30 λεπτά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και κόβουμε τις μπάρες. Και μετά απολαμβάνουμε!